Heeft u een vraag?

Hieronder ziet u een lijst met veel gestelde vragen, dus heeft u een vraag dan staat hier misschien wel het antwoord. Zoniet, dan kunt u ons vragenformulier invullen en u ontvangt dan zo snel mogelijk een antwoord retour.

1 Vraag;

Wanneer moet je een reddingvest dragen?

Antwoord:

  • Als u niet kunt zwemmen maar wel op het water bent, zeker kinderen;
  • Als u zich op groot water bevindt;
  • Als er weinig hulp in de buurt is;
  • Bij een lage watertemperatuur;
  • Bij ruig weer op het water;
  • Tijdens watersport met hoge snelheden.

Voor kinderen is het altijd verstandig om een reddingvest te dragen bij of op het water.

Bespaar niet op de aanschaf van een reddingvest of drijfhulpmiddel.
Ze kunnen uw laatste redmiddel zijn!


2 Vraag;

Moet ik een reddingvest of een drijfhulpmiddel?

Antwoord:

Klik hier, (Kinderen onder de 30 kg. moeten altijd een reddingvest dragen!)


3 Vraag;

Welke type vesten zijn er?

Antwoord:

Klik hier voor een overzicht


4 Vraag;

Wat is het verschil tussen een opblaasbaar vest ten opzichte van een vaststof schuimvest?

Antwoord:

Opblaasbare vesten zitten lekker en worden automatisch en/of handbediend opgeblazen d.m.v. gas. Deze vesten vragen veel onderhoud en zijn daardoor vrij duur. Bij slecht onderhoud of verkeerd gebruik is de kans op weigering aanwezig. Geschikt voor o.a. zeilers en als werkvest.

Vaststof vesten zijn vesten waarvan de vulling altijd aanwezig is. Ze vragen minder onderhoud en kosten en hebben een lange levensduur. De werking is gegarandeerd, mits goed onderhoud en gebruik wordt toegepast. Deze vesten zijn in verschillende typen en designs verkrijgbaar. Afhankelijk van het gebruikte materiaal. Geschikt in situaties waar de kans groot is om in het water te vallen (kinderen, surfers, waterskiën ).


5 Vraag;

Waar moet ik opletten t.a.v. kinderen en reddingvesten?

Antwoord:

Voor kinderen jonger dan 7 jaar raden wij een vest met schuimvulling aan in plaats van een opblaasbaar vest. Daarnaast moet u uw kind leren drijven c.q. draaien in een reddingvest. Dit om te voorkomen dat uw kind de werking van het vest, in een panieksituatie, gaat tegenwerken.

Onze reddingvesten zorgen er namelijk voor dat een persoon in de juiste positie (luchtwegen vrij van het water) wordt gedraaid.


6 Vraag;

Wanneer moet ik mijn kind geen reddingvest laten dragen?

Antwoord:

In ondiep water waar uw kind kan staan. Als tijdens het draaien van het vest de beentjes de grond raken, dan kan het vest niet volledig omdraaien. (Stelregel: het water moet dieper zijn dan uw kind lang is.)


7 Vraag;

Wegwerpluier en reddingvesten?

Antwoord:

Niet doen! Ook zonder een reddingvest is een wegwerpluier gevaarlijk voor uw kind. Een luier gaat namelijk fungeren als reddingvest maar dan op de verkeerde plaats. Het druk het kontje omhoog en het hoofdje naar beneden, vervolgens kan uw kind hierdoor verdrinken. Kies dan voor een speciaal luierbroekje.


8 Vraag;

Een opblaasvest ook voor zeer jonge kinderen?

Antwoord:

Niet doen! Kinderen gaan aan het materiaal en andere onderdelen peuteren of draaien waardoor de kans groter wordt op een weigering van de automatische activering. Tevens hebben kinderen vaak niet het benul van handmatige activering in een noodsituatie. Bij kinderen jonger dan 7 jaar adviseren wij daarom een vaststof vest!


9 Vraag;

Ik zit niet op de grens van twee gewichtsklassen, welk vest moet ik dan kopen?

Antwoord:

Koop dan het vest dat het beste zit en het best aansluit op uw lichaam. Het best moet boven de gordel aansluiten, het vest moet niet omhoog kruipen. Deze tip geldt alleen als u echt rond de gewichtsklassen schommelt, bij twijfel vraag de watersportspeciaalzaak.


10 Vraag;

Gaat mijn automatische reddingvest af bij regen of waterdruppels?

Antwoord:

Nee


11 Vraag;

Moet ik mijn inflatable reddingvest onderhouden?

Antwoord:

Ja, bij professioneel gebruik moet u uw reddingvest minimaal 1 x per jaar laten herkeuren. Bij recreatief gebruik moet u uw vest minimaal 1 x per 2 jaar laten herkeuren. (Controleer in ieder geval op uiterlijke beschadigingen en bij inflatables het gasflesje en het opblaasmechanisme.)

Bel ons voor het dichtsbijzijnde keuringsstation.


12 Vraag;

Kan ik mijn reddingvest onder mijn jas dragen?

Antwoord:

Nee, u moet het altijd buiten uw jas dragen.


Lifesaver since 1920